neděle 23. června 2013

JAHODOVO-BANÁNOVÉ OSVĚŽENÍ

Zdravím,

přítel mi přivezl spoustu ručně nasbíraných jahod z plantáže, takže jsem udělala knedlíky, buchtu, merendu (to vás asi moc nezajímá a o tom dnešní článek není :D)...furt mi ale dost jahod zbylo a tak jsem přemýšlela co bych tak ještě mohla udělat...no jasně, nanuky! Tenhle "recept" vlastně vůbec není žádný recept, spíš těžká improvizace....každopádně si je zkuste udělat taky, ohromně osvěží, na rozdíl od kupovaných víte přesně co v nich je a navíc jsou zdravý :)


Co budete potřebovat:

  • formičky na nanuky (já mám tyhle krásný z Ikea za pár korun)
  • jakékoliv ovoce (já dala jahody a banány)
  • bílý jogurt (nějaký lepší, žádný "light")
  • trochu cukru (nemusíte pokud je vaše ovoce sladké samo o sobě)
 

Postup je už pak hodně jednoduchý....prostě jen rozmixujete mixérem ovoce, přidáte cukr podle potřeby a bílý jogurt...vzniklou směs nalejeme do formiček a dáme zamrazit nejlépe přes noc, ať jsou nanuky pořádně zmrzlý :) Pokud by vám nešly vyndat z formiček, stačí je trochu ošplíchat horkou vodou, půjde to jak po másle :)


Teď mě tak napadá, že by bylo výborný třeba vylít formičky čokoládou a až pak je naplnit...mňam! to zkusim zase někdy příště ;) Teď se chystám zase na nějaké tvarohové nanuky....pokud se povedou, recept bude :)

Děláte si v létě nějaké svoje domácí nanuky nebo zmrzlinu? Kdyžtak se podělte o recept :)

12 komentářů:

  1. Osvěžující. Super Šári ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že nemám poblíž Ikeu :/ .. ty formičky se mi začínají líbit čím dál víc :)

    OdpovědětVymazat
  3. No mňam, taky budu muset formičky vytáhnout, minulé léto jsem si dělala něco podobného a je to fakt výborný :) Myslíš, že by pak čokoláda na tom nanuku držela? To totiž vůbec není špatnej nápad, vylít ty formičky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala, jestli by to na tom nanuku drželo :D ale myslim si že snad jo...musim to někdy vyzkoušet :)

      Vymazat
    2. Jo já to taky vyzkoušim :D

      Vymazat
  4. Máme doma přesně ty stejné formičky :D A taky nám nešla zmrzlina vytáhnout, ale jak píšeš, teplá voda to dokáže levou zadní ;) dělala jsem jahodovou a kiwi příchuť, ale banán zní hodně dobře :D díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hm, to vypadá dobře. Hned bych si dala. :)

    OdpovědětVymazat

Tisíceré díky za každý váš komentář! :)