čtvrtek 23. května 2013

LÉK NA VŠECHNO: KOKOSOVÝ OLEJ

Ahoj!

Dnes si dáme slibovaný článek o kokosovém oleji ;) Musím říct, že tahle věc mě zajímala už když se začala prvně objevovovat na blozích, kokos miluju naprosto na všem a v jakékoliv podobě ;)

Oficiální popis za studena lisovaného kokosového oleje:

100% panenský kokosový olej lahodné chuti i vůně, který nezatěžuje trávení. Pomáhá eliminovat kvasinky, bakterie a viry. Stabilizuje LDL cholesterol. Skvělý pomocník pro krásné a zdravé vlasy i pokožku. Pravidelné užívání je prevencí proti tvorbě rakoviny. Obsahuje mastné kyseliny a nasycené tuky. Odolává vysokým teplotám.


Nejlepší na kokosáku je jednoznačně vůně. Není to žádná umělotina, ucítíte přesně tu vůni pravého kokosu (prostě když rozpůlíte - spíš rozseknete - kokosový ořech a přičichnete, ucítíte přesně tuhle čistou, pravou kokosovou vůni) Když mi přišel, první tejden jsem nedělala prakticky nic jinýho, než že jsem k němu furt čuchala :D Tak vůně je závislost ;)

A k čemu vlastně můžete tento kokosový zázrak využít??

  • jako vlasový zábal - takhle ho používám nejčastěji, když vím že si budu mít vlasy, nanesu olej tak od půlky vlasů dolů a nechám ho tam co nejdéle (vetšinou to déle jak hodinku nevydržím, nevypadá to zrovna vábně :D), pak vlasy normálně ve sprše umeju šamponem ;)
  • místo vlasového olejíčku do konečků -> má prakticky stejnej účinek a ještě vám nádherně provoní vlasy ;)
  • na odličování - odlíčovat jsem se s ním taky zkoušela, jde to fakt dobře ;) Já ale přesto zůstanu u micelárky, přeci jenom je to na mě moc mastné
  • místo tělové mléka - opravdu vám doporučuji se s ním namazat (nejlepší je mazat na ještě vlhkou kůži po sprše), pokožku dobře promastí, provoní, zhydratuje ;)
  • na jídlo - zkoušela jsem na něm dělat palačinky a lívanečky a můžu vám to vřele doporučit! Dostanou zase trochu jinou chuť než na kterou jste zvyklé ;)
  • na masáže - k tomu snad není potřeba nic dodávat ;)
Samozřejmě se dá olej použít ještě na x dalších věcí, já ho používám jen zatím na těchto 6 ;) Četla jsem také něco o bělení zubů či použití místo lubrikantu (chichi :D) stačí jen projet internet :)



Co je na něm opravdu zajímavé, je konzistence. Za normálních okolností je tuhý, když ho ale naberete, tak vám v ruce začne okamžitě tát. Zhruba při 24 stupních se stává tekutým ;)


Koupit ho můžete např. ZDE za 175 kč, 250 ml.

Doufám, že vám dnešní recenze k něčemu byla a že si třeba kokosáka taky pořídíte, je to opravdu super věc  ;)

Já samozřejmě velice děkuji zastoupení auroville.cz za poskytnutí kokosového oleje k recenzi :)

12 komentářů:

  1. stále keď si o ňom čítam, tak ma udivuje koľko má veľa využití :) super vec :)

    OdpovědětVymazat
  2. Levnější je Purity Vision tkž zůstávám u něj, kokosák je super :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já ho taky strašně miluju :) A ještě kokosovou tyčinku lifebar od life food!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé a kde se ta tyčinka dá koupit? ještě jsem jí neměla, tak jí musím ozkoušet :D

      Vymazat
    2. Já kupuju u nás ve zdravé výživě nebo na biosféře, je to tahle http://www.bioobchod.cz/lifebar-kokosova-tycinka-bio-47g-lifefood/d-78080/ :D

      Vymazat
  4. Kokosáka už jsem si pořídila a je opravdu úžasný, má tolik skvělých využití!:)

    OdpovědětVymazat
  5. škoda, že jsem si tenhle článek nepřečetla dřív! V DM ho měli ve slevě za 70kč (!!) a já jsem ho nekoupila.. teď toho lituju :(

    OdpovědětVymazat
  6. Už dlouho si plánuji, že si ho koupím a stále jsem se k tomu nějak nedostala a to je vážná chyba. Ale jen co se dostanu do drogerie bude můj :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já už si ho plánuji koupit takovou dobu, ale pořád jsem se k tomu ještě nedokopala! Příští týden pro něj jdu! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Také ho používám. Používám ho do Smoouthies, do RAW zákusků, sladkých RAW kaší, místo tělového másla/krému a místo pěny na holení. Je důležité vybírat správnou značku k vůli kvalitě. Jinak na obličej ho v žádném případě nedoporučuji, protože ucpává póry. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Na ten..ehm..lubrikační proces jsem taky myslela, ale mně prostě přijde divný to na to použít, když to voní jako tyčinka Koko :D

    OdpovědětVymazat
  10. Kokosový olej je super i na bělení zubů!!

    OdpovědětVymazat

Tisíceré díky za každý váš komentář! :)