úterý 24. února 2015

JAK JSEM PEKLA MAKRONKY...

Upéct makronky. To byl můj "sen" už dlouhou dobu....jenže se mi do toho furt nechtělo, všude jsem četla jak je to strašná věda, co všechno se musí dodržet, kolik náčiní včetně teploměru potřebuju. No prostě jsem byla přesvědčená, že mě se v životě nemůžou povést.


Jenže pak jsem objevila recept od Koko, který nevypadal vůbec složitě a dokonce jsem k němu nepotřebovala ani tu speciální podložku na makronky a dokonce ani cukrářský pytlík :D Makronky jsem na plech "aplikovala" pouze lžičkou a výsledek ani nebyl tak hrozný jak jsem předpokládala, některé byly sice trochu šišaté ale většina vypadala jako pravé makronky z obchodu :)


Kdo byste se do makronek chtěli taky pustit, tak recept najdete tady. Není to opravdu nic těžkého, jen to chce mít mandlovou mouku opravdu hodně hodně jemně pomletou. Jinak náplň jsem udělala superhořkou, protože makronky jsou samy o sobě děsně sladký. Takže jsem si jen dala do kastrůlku smetanu ke šlehání, zahřála, rozlámala vysokoprocentní hořkou čokoládu a nechala jí rozpustit. Pak jsem kastůlek nechala vychladnout, šoupla do lednice a krém byl na světě! Fakt doporučuju, kombinace sladkých makronek a hořké čokolády prostě neměla chybu :) Tak ať se vám taky povedou!

11 komentářů:

  1. No ty jsou :) Hodně se Ti povedly

    OdpovědětVymazat
  2. Povedly se ti ;) Já jsem právě z makronek měla taky strach, tak du omrknout ten recept od Koko :)

    OdpovědětVymazat
  3. wow, ty se ti fakt povedly! já jsem je jednou zkoušela a nic moc ;). Opisuju si recept a zkusím je znovu ( jestli na to budu mít nervy) ;) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Wau, vyzerajú božsky. Môžem sa spýtať, kde si kúpila tú mandľovú múku? V nejakom špeci obchode?
    NickaBeautyHunter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupila jsem jí na netu, zadala si do vyhledávače "mandlová mouka" a z nejlevnějšího odkazu jí koupila :D ale prej jí mají i v Lidlu :)

      Vymazat
  5. Také je chci zkusit už dlouho :-) je to hodně pracné?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleď ani bych neřekla, spíš jsem byla celou dobu nervní a modlila jsem se aby se mi povedly :D zkus je ;)

      Vymazat
  6. vyzerajú úžasne! :) tiež by som ich rada niekedy spravila aj sama ale myslím, že by s tým bolo príliš veľa roboty :D

    OdpovědětVymazat
  7. Wow! Já smekám! :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Tisíceré díky za každý váš komentář! :)