pondělí 1. prosince 2014

VÁNOČNÍ VŮNĚ YANKEE CANDLE

Krásný první prosincový večer!

Jak si užíváte vánoční přípravy? Já už mám hotovou vánoční výzdobu, pověšená světýlka, v lednici připravené těsto na perníčky....k té pravé vánoční atmosféře mi ale přeci jen něco chybí - vysněná svíčka Yankee Candle! Nějakou vánoční svíčku si už přeju od loňských Vánoc, ale až letos si jí snad pořídím (pokud zbydou peníze ovšem :D). No jenže jak si tu pravou svíčku vybrat? Abych neutratila peníze za svíčku, která mi nebude vonět, objednala jsem si na zkoušku pár vosků do aromalampy. Celkově mám tyhle vosky moc ráda, stačí kousíček a provoní celý byt. Jinak za vzhled fotek se omlouvám, ale momentálně je venku furt taková tma, že je pro mě prostě nemožné vyfotit hezké fotky :( 
A začnu absolutně nejvíc nejlepší vůní - Soft Blanket. Ta tedy není vůbec vánoční, ale jelikož jí všichni hrozně moc chválí, tak jsem si jí prostě musela na zkoušku objednat. No a prostě svíčku potřebuju! Koupím si jí ale až jindy, teď bych se ráda zaměřila na nějakou tu vánoční nebo zimní vůni :) Ani vlastně nevím jak bych vám jí popsala, taková svěží, čistá vůně, která podle mě musí vonět všem. Za mě je to sázka na jistotu!
Candy Cane Lane - jeden z velkých favoritů na koupi svíčky. Jedná se o sladkou vůni lízátek šmrncnutou peprmintem. Strašně zajímavá vůně, docela neobvyklá bych řekla. Zároveň ale musím říct, že rozhodně nebude vyhovovat všem.
Vyzkoušet jsem samozřejmě chtěla údajně i nejoblíbenější vánoční Yankee Candle vůbec - Christmas Eve. Ta se mi také moc líbí, ačkoliv je opravdu hodně výrazná. Cítím z ní hlavně kandované ovoce a perníčky. Prostě taková vánoční klasika :)
Angel´s wings - jedna z jemnějších vůní, ale opět moc příjemná. Zrovna teď když píšu článek mi taje v lampičce ;) Určitě jí můžu doporučit, za mě je to taková neutrálka, která bude vonět hodně lidem. 
A teď si dáme dvě vůně, které mě bohužel vůbec nezaujaly - Snowflake Cookie a Christmas Garland. První zmíněná vůně je hodně vychvalovaná takže jsem od ní taky hodně očekávala. Ani moc nevím jak jí popsat, ale něco mi na té vůni strašně vadí. Cítím máslo, sušenky a ještě něco neidentifikovatelného, co mi prostě nevoní. Christmas Garland má vonět jako Štědrý den, ale mě voní jako vůně na záchod, fakt že jo. Roztavenou jsem jí ještě neměla, takže je možné, že pak bude vonět jinak ale zatím za mě teda nic moc. 
Na závěr mám pro vás takový malý tip - v OBI můžete najít svíčky i vosky Yankee Candle Simply Home, což má být, jak jsem vyzjistila, taková "horší" řada svíček a vosků. Já jsem si vybrala Vanilla Frosting, což je klasická vanilka, kterou mám moc ráda.  
Nově jsem teď objevila obchůdek kde prodávají vosky i svíčky, takže mi ještě přibyla vůně Cranberry Pear což je nááádherná ovocná vůně, taky velký adept na svíčku. Bohužel jí ale nemám na fotce, koupila jsem jí až po nafocení článku :)

Pro dnešek je to vše, pokud se mi někdy podaří přijít domu dřív než se setmí, tak můžete tento týden očekávat kosmetický New in, který tu na blogu nebyl snad sto let už :)

8 komentářů:

  1. YC mi prijdou jako velka blbost kterou si kazdy kupuju jen proto ze to maji vsichni :D ja bych za svicku vic jak kilo nedala a krasne vonici svicky se daji sehnat jak v drogerii tak treba v f&f, ikee, lidlu...:)

    OdpovědětVymazat
  2. Také pálím vosky YC, některé jsou fajn jiné horší...časem bych také chtěla vyzkoušet svíčku :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Vosky YC jsem ještě nezkoušela, ale měla jsem svíčku, kterou jsem dostala minulý rok za nákup :)

    OdpovědětVymazat
  4. zrovna tu Cranberry Pear jsem ti chtěla doporučit, když jsem ji neviděla na úvodní fotce, ta je fakt skvělá! ta zelená mi taky nevoní, je to jak čistič, ale já osobně nemám ráda ani žádnou z těch bílých, jako třeba i Soft Cotton, na mě to jsou takové typy vůní, co si moc ve svíčce nedovedu představit, cpu je hlavně do prádla :D

    OdpovědětVymazat
  5. Také už chci konečně zkusit nějakou tu svíčku nebo vosk od YC. Hrozně mě lákají. :) Ale zároveň ty ceny mi přijdou neskutečně přehnané, protože to pro mě jsou pořád jenom obyčejné svíčky. Zrovna nedávno jsem si koupila svíčku v F&F, která stála asi jenom 25 Kč a voní dokonale a jsem z ní úplně nadšená! :) Noo.. ale já si stejně i přes ty ceny alespoň nějaké ty vosky nakoupím, protože se mi prostě líbí. :D
    Janie Reinde

    OdpovědětVymazat
  6. Ta YC s medvídkem je perfektní ♥ Tu bych brala už jenom kvůli tomu medvídkovi :D

    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
  7. Moje oblíbená je Christmas Eve, dneska jsem si koupila Angels wings :) a ta Candy Cane Lane je opravdu zajímava!

    OdpovědětVymazat

Tisíceré díky za každý váš komentář! :)