čtvrtek 20. listopadu 2014

ZKLAMÁNÍ MĚSÍCE (BOURJOIS, MIXA)

Někdy si prostě něco koupíte, čekáte od toho hory doly, čekáte, že vám daný produkt bude vyhovovat protože máte danou značku moc rádi....ale najednou zjistíte, že je prostě něco špatně. Právě tenhle případ u mě nastal u dvou produktů, konkrétně u očního odličovače od Bourjois a nové micelárky od Mixy. Obě dvě značky mám moc ráda, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že Bourjois víc umí dekorativku než pleťovou kosmetiku. S Mixou to mám podobně....jejich micelárka, kterou jsem měla předtím (určitě víte jakou myslím. má pumpičku) byla bezvadná, jedna z nejlepších....a tahle? Propadák měsíce, ne-li roku! Pokud vás zajímá s čím přesně jsem byla nespokojená, čtěte dál :)
Začneme tím lepším kouskem. Jestli jste ode mě četly nějaký článek o očních odličovačích, tak určitě víte, že ráda zkouším nové a stále hledám ten pravý. Zatím mi nejvíc vyhovoval dvoufázový odličovač od Mixy, ten byl zatím nejlepší a když už bych nevěděla jaký si koupit, sáhnu po něm. Myslela jsem si, že tenhle od Bourjois ho svými účinky předčí, ale vůbec. S odličovaním jako takovým problém nemám, odličovač stačí klasicky protřepat, nanést na tamponek, přiložit na oko, chvilku počkat a pak šminky z oka setřít. Nemám s tím sebemenší problém. I voděodolné líčení zvládá tak jak má a tak jak slibuje na obalu. Ale jakmile se mi odličovač dostane přímo do oka, tak to doslova šílim :D Neskutečně pálí, já slzim jako blázen...prostě hrůza. Samozřejmě tohle bude asi hodně individuální věc, tak na to berte ohled. Já  ale jinak oči moc citlivé nemám, nebo alespoň jsem si to doteď myslela :D 
Další šíleností na odličovači je to balení. Panebože jak já ho nenávidím! Můžete si totiž všimnout, že tomu typickému Borjoius obalu něco chybí. Jo, kulička. Upadla už při druhym otevírání a řeknu vám, že bez ní je nemožný ten odličovač otevřít. Nebo jako možný to je, ale buď se sedřenym lakem nebo rovnou zlomeným nehtem. No takže jsem musela odličovač nechávat otevřený a být opatrná při promíchávání. Už díky tomu jsem začala tento odličovač pomalu ale jistě nenávidět :D Co se týče konzistence, tak na obalu píšou - nemastné složení. No, nemastné složení si představuju jinak. Já mám po něm oční okolí promaštěné až až. Nic po čem bych úplně toužila.
Omlouvám se, že jsem odličovač vyfotila až když bylo skoro na dně, byla jsem přesvědčená, že jsem ho vyfotila hned jak mi přišel, ale ty fotky nemůžu za boha najít. Takže jen takhle. Prostě má dvě složky, jak ostatně u dvousložkového odličovače bývá zvykem :D No a jaký oční odličovač vyzkouším teď? Stále je jich fůra, které na mě ještě čekají, třeba takový Garnier, který má dokonce i posilovat růst řas (to jsem na něj teda zvědavá :D). Snad bude lepší než tenhle...

Odličovač seženete v prodejnách Douglas nebo třeba na parfums.cz, odkud ho mám i já. Cena se pohybuje okolo 150 kč za 200 ml.

Mixa Optimal Tolerance micelární voda - A teď se přesouváme už k opravdovému a velkému zklamání. Tato micelárka je totiž určena pro citlivou pleť, má zabraňovat nadměrnému vysušování pleti, má pleti dodávat vláhu, především díky galské růži, která působí trochu jako takový pleťový kondicionér. No na mě má účinky přesně opačné :D Pleť mi hodně vysušuje, mám jí pak takovou napnutou, prostě nepříjemný pocit, který známe všechny. Mám pak potřebu použít hodně hutný krém, třebas i klasickou modrou Niveu, abych tu "paseku" nějak napravila. A to nevlastním suchou pleť, spíš smíšenou.
Odlíčení je ucházející, ale představovala bych si lepší. Oči odlíčit dobře nezvládá, nebo možná by to i zvládla, ale chtělo by to hodně úsilí a času. Pleť odlíčí dobře, ale jak říkám, díky tomu lepivému a vysušujícímu pocitu jsem si jí prostě neoblíbila a jsem si naprosto jistá, že si jí už nikdy nekoupím. Pokud byste nějakou micelární vodu od Mixy přeci jenom vyzkoušet chtěly, tak vám mohu rozhodně doporučit "starou" klasickou micelárku v balení s pumpičkou. Ta je naopak jedna z nejlepších jakou jsem kdy vyzkoušela. 
Ještě se ale vrátím k téhle micelárkové hrůze :D Dalším problémem pro mě je i zápach micelárky. Mě prostě děsně smrdí :D Nevím jak, ani nevím jestli takhle smrdí všechny nebo jen ta moje a ani nevím jestli takhle smrdí jenom mě, nebo mám zase moc citlivej nosánek :D Kdyžtak mi dejte vědět, pokud jste jí zkoušely, docela by mě to zajímalo :D
Já jsem momentálně ve fázi, kdy se rozmýšlím jestli teda zatnu zuby a dovypotřebuji ji nebo jí raději pošlu dál, někomu třeba vyhovovat může, to je jasný. No uvídíme.

Každopádně pokud by vás zaujala, koupit se dá v drogeriích nebo zase na parfums.cz přibližně za 225 kč za 400 ml.

Tak to byl dnešní článek, omlouvám se, že nebyl moc pozitivní, ale v tomto případě to prostě nešlo, varovat jsem vás prostě musela :D Napište, jestli jste tyto dva produkty zkoušely, jsem zvědavá na vaše zkušenosti! Krásný večer :)

10 komentářů:

  1. Já jsem Mixa micelárku tenhle měsíc dopotřebovala a už nikdy víc prostě :/

    OdpovědětVymazat
  2. Uf uf, jeste ze ocni odlicovac i micelarku mam od garnier, uz po nekolikate a menit nehodlam ! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mixu micelárku teď používám tu s pumpičkou a je super, tak ještěže jsem se nerozhodla pro tento děs :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Dobre, že som narazila na tvoj článok, lebo práve som rozmýšľala zakúpiť Mixa micelárnu vodu na porovnanie s ostatnými z drogérie, ale asi sa bez nej zaobídem. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Mixu jsem chtěla zkusit, ale po tomhle teda nevím nevím :D

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  6. Mixu mám ráda, miluji hlavně jejich pletovou vodu :) chtěla jsem zkusit i tuhle novou micelárku,
    ale po tvé recenzi zkusím spíš od jiné značky :) plet mám celkem suchou, hlavně přes zimu,
    takže kdyby mi ještě víc vysušila, byl by to průšvih :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to určitě ne, radši sáhni po jiné, tohle byla pro mě fakt katastrofa :D

      Vymazat
  7. Zajímavý článek :) Ráda bych Tě pozvala na můj blog, kde právě probíhá vánoční Giveaway o kosmetiku Essence :)
    www.svetkossmetiky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Tisíceré díky za každý váš komentář! :)