středa 20. srpna 2014

BERLÍNSKÉ TIPY

Dnes se podíváme virtuálně do Berlína naposledy, mám pro vás totiž přichystaný článek s tipy kde se v Berlíně ubytovat, kam jít nakupovat a co celkově určitě nevynechat!
UBYTOVÁNÍ:
Doporučit vám určitě můžu hotel ve kterém jsme byli ubytováni my s přítelem. Jedná se o fakt přenádherný čtyřhvězdičkový hotel, takže opravdu pecka :) Samozřejmě bychom se bývali spokojili se skromnějším hotelem, přeci jenom jsem se tam chodili jen vyspat, ale sehnali jsme ho za opravdu moc pěknou cenu takže jsme ho vzali :) Konkrétně se jedná o TENTO hotel, rezervovali jsme ho klasika přes booking.com. Hotel sice nebyl v centru, ale cca do půl hodinky se tam dalo metrem dostat bez problému. A ta čtvrť ve které se hotel nachází byla taky moc hezká, dalo se tam krásně posedět přímo u řeky....
DOPRAVA:
V Berlíně jsme se všude dopravovali výhradně metrem, které tedy zrovna není dvakrát přehledné (asi dvakrát jsme jeli jinam než jsme chtěli no :D)...ale po centru jsme chodili výhradně pěšky i když to v těch vedrech bylo teda dost náročný. Hlavně mě pak večer tak šíleně bolely nohy, jak asi ještě nikdy :D Jinak kupovali jsme si celodenní jízdenky, jedna byla myslím za 6,70 euro.
JÍDLO:
Pokud jedete na výlet do Německa, tak si rozhodně musíte dát nějakou místní specialitu jako je třeba currywurst nebo třeba sekanou v housce. Já si většinou dávám takovou bílou klobásu v housce společně se sladkou hořticí, což je teda mimochodem taková mňamka, že už jí máme i doma v lednici do zásoby :D 
NÁKUPY:
Tahle část vás asi bude zajímat úplně nejvíc, předpokládám :D V Berlíně najdete opravdu všechno, to mi věřte. Od milionů HMek až po Zaru nebo třeba obchodu Gina Tricot...ale především jsou tam dva Primarky, které navštíví asi každý kdo do Berlína zavítá. Celkově se mi ale zdá, že jsou obchody docela rozházený po městě, není to vše na jedné ulici jako třeba v Mnichově nebo ve Vídni. Právě proto jsme už nestihli zajít do Forever 21, což mě pěkně štvalo :/ Ale co se týká Primarků, tak jeden je přímo na Alexanderplatz (což je úplně centrum města, kde se vyskytuje opravdu velké množství lidí) a druhý je v obchodním domě na ulici Schloss-Strassen, kam se dá z centra v pohodě dostat metrem. Já jsem jeden den večer byla v tom na Alexanderplatz a druhý den ráno v tom druhém. Primark na Alexanderplatz je tedy opravdu obrovský, určitě větší než Primark ve Vídni, kde jsem byla v zimě. Zároveň tam ale byly opravdu šílený davy lidí...já si furt říkala, že zachovám klid a hezky si nakoupím ale po hodině jsem byla tak vyčerpaná, že jsem myslela, že tam sebou seknu :D Asi to bylo taky tím, že jsem tam byla až večer, asi 2 hodinky před zavíračkou ale tolik lidí se tam pohybuje v kteroukoli denní dobu, to mi věřte. Na pokladny se ale čekalo chvilku, bylo jich tam opravdu hodně. Jak kabinky to nevím, v Primarku si zásadně nic nezkouším, to už bych z toho jinak opravdu zešílela. Jestli vám tedy můžu něco doporučit, zajděte spíš do toho druhého, tam jsem byla druhý den a nakupovalo se mi tam o dost líp, i když je tedy o něco menší :) Přítel byl ale i v kabinkách a čekal max. 5 minut ;)  
CO URČITĚ NAVŠTÍVIT:
Všechno! :D Ne, tak určitě nevynechejte takové ty hlavní památky jako je třebas Fernsehturm nebo Braniborskou bránu, bez toho byste přeci z Berlína ani odjet nemohli :) Co se týče té Fernsehturm, tak počítejte, že na výtah nahoru se čeká tak cca 2 hodinky (podle toho kdy tam půjdete samozřejmě), ale za jak dlouho přijdete na řadu vám řekne paní u pokladny, takže mezitím můžete prozkoumávat okolí...nebo nakupovat v Primarku, chichi :D Celkově je toho ale v Berlíně k vidění strašně moc, my jsme stihli tak polovinu míst, které jsme si vyznačili v mapě....takže to chce mít prostě na Berlín hodně času. Jinak doporučit vám musím i muzeum voskových figurín Madame Tussands, kde se nám teda ohromně líbilo a kde jsme se děsně nasmáli :D Samozřejmě pokud jste už v muzeu byli třeba v Londýně tak vás to asi moc zajímat nebude, ale první návštěva stojí za to!

Tak to je z dnešního článku vše, kdyby vás ještě něco zajímalo, klidně se mě zeptejte v komentářích nebo mi třeba napište maila, jak chcete :) V pátek snad zase něco z kosmetického soudku! Hezkou středu! :)

3 komentáře:

Tisíceré díky za každý váš komentář! :)