středa 17. dubna 2013

BANÁNOVÝ SHAKE

Znáte to....koupíte si pořádnej trs banánů ve slevě, jenže je nestíháte všechny sníst a tak vám postupně hnědnou a flekatí...já vám dneska řeknu co s takovými banány dělám já :) je to jednoduchý - šoupnu je do mrazáku (oloupané a v sáčku) ;) a pak z nich udělám buď vynikající zmrzku nebo shake, který si momentálně dopřávám hoodně často :)


Recept je jednoduchý - většinou rozmixuji tak 1 a půl zmrzlého banánu (pokud si nejste jisti jestli to váš mixér zvládne tak nechte banány trochu povolit ale opravdu jen na pár minutek, jinak z nich budete mít pěknou srajdu :D), přidám lžičku kakaa a lžičku burákového másla a mléko od oka. Mixuju, mixuju - a je to! Můžete klidně přidat ještě další dobroty podle vaší chuti - výborný je například med, bílý jogurt, jahody nebo i jiné ovoce. Fantazii se meze nekladou!


Jinak pokud chcete udělat epesní banánovou zmrzku, potřebujete jen pořádně zmrzlý banány! Musí být opravdu tvrdý jako kámen ;) A taky to chce mít výkonnej mixér, já ten svůj skoro zavařila :D No a pak už banány jen rozmixujte a máte výbornou banánovou zmrzku, na léto ideální! Cukr netřeba, pokud máte zralé banány :)

Doufám, že můj recept vyzkoušíte :)

10 komentářů:

  1. tyjo, vypadá báječně, díky za tip :))

    OdpovědětVymazat
  2. Nenapadlo me dat je bez slupky zmrazit, diky za tip :) Objevila jsem druhy svet s mraženim peciva - mit kazde rano neco cerstveho- super:D

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam! Banánová shake je můj nejoblíbenější!:) Nikdy jsem si ho doma nedělala, ale musím!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za recept. Banány jsou lahůdka!

    OdpovědětVymazat
  5. shaky si aj ja robim strasne casto, mnam :)

    Inak ak hladas nejaku peknu a lacnu ceruzku na oci tip tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/04/f-kozmetika-neodchadzaj.html

    OdpovědětVymazat
  6. juu to je super nápad s tím mrazákem!:) Dávám like na gfc (petra lorietta), já na blogu gfc nemám, ale můžeš mi dát like na facebooku, udělalo by mi to velkou radost ;) Předem děkuji! Dej mi vědět, kdyby sis také založila fb, nebo circles, či bloglovin, ráda dám like ;) Měj se hezky!

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  7. včera jsem si dělala smoothie z lesního ovoce, mňam:)!

    OdpovědětVymazat
  8. mňam!:) dělám jen banán a mléko nebo jogurt, ale tohle určo zkusím

    OdpovědětVymazat

Tisíceré díky za každý váš komentář! :)